Het kiezen van goede hosting is een belangrijke beslissing. Hier volgen een aantal adviezen, waarmee u een weloverwogen hosting beslissing kunt maken.

Bij de selectie van een webhosting leverancier komt al snel een aantal vragen naar voren:

  • kunnen uw bestanden meeverhuizen wanneer u verandert van hosting?
  • is uw hosting account altijd bereikbaar?
  • is er op bepaalde tijden server onderhoud, waardoor uw website offline is?

Met andere woorden: hoe kiest u een geschikte partij voor de hosting van uw website?

1. Uw hosting eisen

Zoek eerst uit wat u nodig heeft bij hosting. Wilt u een kleine  website maken of een uitgebreide e-commerce website? Maak een lijst met de eisen waar uw hosting aan moet voldoen, zowel voor de technische specificaties als voor de minimale eisen op het gebied van dataopslag,  dataverkeer en technische support.

2. Linux hosting of Windows hosting?

U kunt kiezen Windows hosting en Linux hosting. Linux hosting is stabieler, goedkoper en biedt meer open source applicaties. Windows hosting biedt ook voordelen, vanwege de perfecte integratie met Microsoft software zoals Office, Sharepoint, MS SQL Server, enzovoort….

3. Technische specificaties van hosting

Aan welke technische specificaties moet uw hosting voldoen? Welke programma’s gaat u gebruiken voor uw website?

4. Data opslag limieten

Is er voldoende opslagruimte voor de data van uw website, inclusief de weblog statistieken? Sommige hosting oplossingen lijken in eerste instantie erg goedkoop, maar blijken zeer duur wanneer u over de limiet heengaat. Of wanneer u een upgrade van uw hosting account wenst.

5. E-mail opslag limieten

Webhosting bedrijven hebben limieten voor het aantal e-mail adressen en de hoeveelheid data die opgeslagen mag worden op de mailserver. Hoeveel e-mail adressen heeft u nodig en hoeveel MB mails wilt u opslaan op de mailserver?

6. Snelheid van hosting servers

Een snelle host is belangrijk voor het gebruiksgemak voor de bezoeker en voor uw inspanningen ten aanzien van online marketing.  Het is moeilijk om op de eerste pagina van Google te komen, als uw website zeer traag is. Test de snelheid van het webhosting bedrijf met de “ping speed tester” (u vindt die gratis via Google).

7. Gebruiksvriendelijk hosting controlepaneel

Kunt u zelf eenvoudig nieuwe e-mail adressen aanmaken en oude e-mail adressen van vertrokken medewerkers verwijderen? Kunt u via het controlepaneel bestanden opladen? Kunt u zelf de DNS instellingen van uw website aanpassen? Met een goed hosting controlepaneel is dat allemaal mogelijk.

8. FTP toegang tot hosting account

Is uploaden via FTP toegang mogelijk? Een upload manager via het controlepaneel kan ook goed werken, maar een FTP upload is veel sneller bij grote data hoeveelheden.

9. Referenties van andere hosting klanten

Staan er tevreden klanten vermeld op de website van uw hosting leverancier? Kent u misschien collega bedrijven die elders goede hosting ervaringen hebben?

10. Goede technische support

Het belang van snelle en goede technische ondersteuning wordt pas echt duidelijk als u een probleem heeft met uw website.
Kijk daarom niet alleen naar de prijs en de technische specificaties, maar vraag ook garanties op het gebied van technische ondersteuning. Want technische problemen met uw website of e-mail kunnen een veelvoud kosten van wat u jaarlijks voor webhosting betaalt…

Wenst u meer informatie over de hosting van uw website bij Hosting Belgie?
Wilt u weten welke keiharde garanties we u geven?

Neem dan vrijblijvend contact via dit formulier. We beantwoorden graag uw vragen!